Werkeloos en zorgtoeslag

      Geen reacties op Werkeloos en zorgtoeslag

Ben je werkeloos en ontvang je een WW-uitkering, dan is de hoogte van je inkomen waarschijnlijk een stuk gedaald. De WW-uitkering is 70% van je (laatst verdiende) loon. Doordat je inkomen is gedaald, kan je nu in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Je ontvangt de maximale zorgtoeslag van € 1.468,-, als je toetsingsinkomen lager is dan € 19.758,- op jaarbasis. Daarboven wordt de zorgtoeslag met een percentage afgebouwd. Tot het maximale inkomen van € 27.857,- op jaarbasis.

Ziekte en zorgtoeslag

Ontvang je een WIA-, of ziektewet-uitkering, dan is waarschijnlijk ook je inkomen gedaald. Meestal is de ziektewet uitkering 70% tot 100% van je laatstverdiende loon. Ben je een deel van het jaar ziek, dan moet je je salaris en je ziektewet uitkering bij elkaar optellen en dan heb je het toetsingsinkomen voor de zorgtoeslag. Het verschilt per persoon of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag met een WW-, WIA- of ziektewetuitkering en op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt.

Wajong of bijstanduitkering

Je heb vrijwel altijd recht op zorgtoeslag als je een Wajong of bijstanduitkering ontvangt en dit kun je aanvragen op www.zorgtoeslag.nl. Je komt dan in aanmerking voor de volledige zorgtoeslag, omdat een Wajong of bijstanduitkering meestal niet hoger is dan € 20.000,- op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *